Категория

За платформата

Баш майстор и #НашЧовек - Станимир Ставрев

От колко време работите като електротехник? Професионално се занимавам от около 10 години. Или иначе казано, от както съм завършил училище. Завършил съм ПГЕА

Баш майстор и #НашЧовек - Станимир Ставрев

От колко време работите като електротехник?

 

Професионално се занимавам от около 10 години. Или иначе казано, от както съм завършил училище. Завършил съм ПГЕА "Киров" със специалност "Електротехника и Автоматика на непрекъснати производства", но желанието ми за развитие и усъвършенстване на уменията не спира дотук и в момента съм студент 4-та година във ВТУ - Тодор Каблешков със специалност "Електроенергетика". Още от завършване на средното си образование, започнах да практикувам професията си - като служител в голяма компания, а към днешна дата имам собствена фирма за електро услуги и с две думи концентрирано се занимавам с електротехника, откакто се помня.

 

 Винаги ли сте имали интерес към този занаят?

 

Баща ми също е електротехник и още от ученическите ми години ме водеше с него, за да му помагам и да се уча от практиката. Може да се каже, че той и един наш семеен приятел ме запалиха и дадоха тласък да се развивам в тази област, а към днешна дата мога гордо да заявя, че обичам работата си.

 

Какви услуги предлагате?

 

Моята фирма "Ставрев Електрик" ЕООД предлага всички видове електро услуги в довършителните ремонти и бита. Част от предлаганите услуга са :  Изграждане на нови или подмяна на стари електроинсталации, подмяна и монтаж на електрически табла, монтаж на механизми (ключове,контакти,розетки и др.) Свързване на бойлери, готварски печки, плотове и фурни за вграждане. Монтаж на всички видове осветителни тела, скрити Led осветления и др.

 

Какви промени забелязвате през последните години в бранша?

 

За съжаление промените не са в положителна посока. Все по-често ставам свидетел на извършени ремонти от хора, които трудно мога да нарека колеги или майстори, които са не само са далеч от стандартите за изпълнение, но често и дори опасни. Това се дължи главно на факта, че повечето хора разбиращи от работата си, търсят развитие в чужбина. където е доста по-скъпо платено. Освен недостига на кадри, доста често клиентите подценяват електрото и се доверяват на майстори занимаващи се в други сфери (фаянс,гипсокартон...) за извършване на дребни ремонти, които първо може да бъдат опасни и следователно евтиното да излезе скъпо. Честно казано това е един от най-сериозните проблеми в бранша. Има хора, които предлагат ел.услуги без да имат изобщо необходимите знания и умения за това. Аз съм на мнението, че не може 1 човек да разбира от всичко.

 

 

Има ли според Вас определени качества, които са необходими за Вашия сектор?

 

Професионализъм, прецизност и отношение . Както във всяка сфера така и тук. Според мен, най-важно е да се спазват всички стандарти за качество при изпълнение на работата. В електротехниката това е от изключителна важност и заради това, че при проблем в изпълнението, може да бъде доста опасно. От особена важност е прецизността и старанието в работата, както и отношението ми към клиента. Пример мога да дам, когато при монтаж на контакти, ключове, осветителни тела - трябва да се използват ръкавици, за да се пазят стените и боята на клиента. Това може да са дребни детайли, но за мен много важни. Клиента трябва да остане доволен и от качеството на работата и от отношението към него.

 

Имало ли е моменти, в които сте искали да се откажете?

 

Не никога. Имал съм трудни моменти и периоди, особено последните години, когато реших да отворя собствена фирма. Изискват се много време и усилия, за да бъде развита и превърната в успешен бизнес, но никога не съм си и помислял да сменя професията си. Аз обичам работата си.

 

Какъв съвет бихте отправили към всички бачкащи хора?

 

Бъдете целеустремени и не се отказваите пред трудностите. Не спирайте да учите и да се развивате. Всичко се постига с много труд и съвестна работа. Това е рецептата за успех.

25th January 2023

Премиум реклама с Имам Човек

Имам Човек създава нова платена услуга за своите бизнес клиенти. Тя представлява допълнителна реклама на вече съществуваща обява в платформата като целта е да популяризира вашата услуга сред предварително зададения таргет от потребители спрямо нуждите ви.

Прочети
26th July 2022

Запознай се с ИмамЧовек

Какво е ИмамЧовек? ИмамЧовек е платформа, която предоставя възможност на всеки да потърси или да предложи услуга или продукт.

Прочети
1st July 2022

Баш майстор и #НашЧовек - Станимир Ставрев

От колко време работите като електротехник? Професионално се занимавам от около 10 години. Или иначе казано, от както съм завършил училище. Завършил съм ПГЕА

Прочети