Категория

За платформата

Баш майстор и #НашЧовек - Станимир Ставрев

От колко време работите като електротехник? Професионално се занимавам от около 10 години. Или иначе казано, от както съм завършил училище. Завършил съм ПГЕА

Баш майстор и #НашЧовек - Станимир Ставрев

От колко време работите като електротехник?

 

Професионално се занимавам от около 10 години. Или иначе казано, от както съм завършил училище. Завършил съм ПГЕА "Киров" със специалност "Електротехника и Автоматика на непрекъснати производства", но желанието ми за развитие и усъвършенстване на уменията не спира дотук и в момента съм студент 4-та година във ВТУ - Тодор Каблешков със специалност "Електроенергетика". Още от завършване на средното си образование, започнах да практикувам професията си - като служител в голяма компания, а към днешна дата имам собствена фирма за електро услуги и с две думи концентрирано се занимавам с електротехника, откакто се помня.

 

 Винаги ли сте имали интерес към този занаят?

 

Баща ми също е електротехник и още от ученическите ми години ме водеше с него, за да му помагам и да се уча от практиката. Може да се каже, че той и един наш семеен приятел ме запалиха и дадоха тласък да се развивам в тази област, а към днешна дата мога гордо да заявя, че обичам работата си.

 

Какви услуги предлагате?

 

Моята фирма "Ставрев Електрик" ЕООД предлага всички видове електро услуги в довършителните ремонти и бита. Част от предлаганите услуга са :  Изграждане на нови или подмяна на стари електроинсталации, подмяна и монтаж на електрически табла, монтаж на механизми (ключове,контакти,розетки и др.) Свързване на бойлери, готварски печки, плотове и фурни за вграждане. Монтаж на всички видове осветителни тела, скрити Led осветления и др.

 

Какви промени забелязвате през последните години в бранша?

 

За съжаление промените не са в положителна посока. Все по-често ставам свидетел на извършени ремонти от хора, които трудно мога да нарека колеги или майстори, които са не само са далеч от стандартите за изпълнение, но често и дори опасни. Това се дължи главно на факта, че повечето хора разбиращи от работата си, търсят развитие в чужбина. където е доста по-скъпо платено. Освен недостига на кадри, доста често клиентите подценяват електрото и се доверяват на майстори занимаващи се в други сфери (фаянс,гипсокартон...) за извършване на дребни ремонти, които първо може да бъдат опасни и следователно евтиното да излезе скъпо. Честно казано това е един от най-сериозните проблеми в бранша. Има хора, които предлагат ел.услуги без да имат изобщо необходимите знания и умения за това. Аз съм на мнението, че не може 1 човек да разбира от всичко.

 

 

Има ли според Вас определени качества, които са необходими за Вашия сектор?

 

Професионализъм, прецизност и отношение . Както във всяка сфера така и тук. Според мен, най-важно е да се спазват всички стандарти за качество при изпълнение на работата. В електротехниката това е от изключителна важност и заради това, че при проблем в изпълнението, може да бъде доста опасно. От особена важност е прецизността и старанието в работата, както и отношението ми към клиента. Пример мога да дам, когато при монтаж на контакти, ключове, осветителни тела - трябва да се използват ръкавици, за да се пазят стените и боята на клиента. Това може да са дребни детайли, но за мен много важни. Клиента трябва да остане доволен и от качеството на работата и от отношението към него.

 

Имало ли е моменти, в които сте искали да се откажете?

 

Не никога. Имал съм трудни моменти и периоди, особено последните години, когато реших да отворя собствена фирма. Изискват се много време и усилия, за да бъде развита и превърната в успешен бизнес, но никога не съм си и помислял да сменя професията си. Аз обичам работата си.

 

Какъв съвет бихте отправили към всички бачкащи хора?

 

Бъдете целеустремени и не се отказваите пред трудностите. Не спирайте да учите и да се развивате. Всичко се постига с много труд и съвестна работа. Това е рецептата за успех.

26th July 2022

Запознай се с ИмамЧовек

Какво е ИмамЧовек? ИмамЧовек е платформа, която предоставя възможност на всеки да потърси или да предложи услуга или продукт.

Прочети
1st July 2022

Баш майстор и #НашЧовек - Станимир Ставрев

От колко време работите като електротехник? Професионално се занимавам от около 10 години. Или иначе казано, от както съм завършил училище. Завършил съм ПГЕА

Прочети
17th June 2022

Фотографът - Антани Донков

Нека ви запознаем с oще един Наш човек в лицето на Антани Донков. Той е пример как с много упоритост, хъс и здраво бачкане желаните резултати стават налице.

Прочети