Категория

Любопитно

3 съвета как да изберем детегледачка

Изберете подходящата детегледачка за вашия малчуган с нашите 3 съвета!

3 съвета как да изберем детегледачка

Отглеждането на дете е най-важното и ценно време за една майка. Нищо не може да замени емоцията от първото „мама“, първите несигурни стъпки и игрите заедно. Въпреки това често се появяват обстоятелства, заради които трябва да прекратим майчинството си. Тогава се изправяме пред сериозен въпрос – как да се доверим на детегледачка и правилно решение ли е? Днес ще ви дадем 3 съвета, които да са ви в помощ при избора на бавачка. 

 

1.     Не се обвинявайте

Преди да започнете да търсите детегледачка, трябва да разберете, че това не ви прави лоша майка. Прави ви човек! Причините да имате нужда от бавачка могат да са разнообразни, но нито една от тях не е егоистична или ирелевантна. Свикнете с мисълта, обсъдете я с партньора си и не се обвинявайте. Макар и да поверите детето си на детегледачка, предварително ще сте намерили най-подходящата за него. Така ще знаете, че то е спокойно и щастливо с нея, което ще ви успокои. 

 

2.     Направете си списък с въпроси

Списъкът с въпроси ще ви помогне да проведете структурирано и информативно интервю с бъдещата детегледачка. Ето няколко задължителни, които да включите:

-       Защо е решила да гледа деца;

-       Има ли собствени деца и какво е семейното ѝ положение;

-       Какво образование има;

-       Какви допълнителни умения има;

-       Кои са игрите, с които най-често занимава децата;

-       Как би реагирала, ако детето ѝ се противопоставя / се ядосва / плаче;

-       Може ли да оказва първа помощ;

-       Къде живее и каква заетост може да поеме;

-       Пуши ли;

-       Има ли специфични здравословни проблеми или нужди.

Разбира се, може да допълните списъка спрямо собствените си условия и нужди. По този начин ще намерите правилната за вас и детето ви бавачка по-бързо и лесно.

 

3.     Предишен опит

Предишният опит винаги е предимство. Тук трябва да имате предвид с колко големи деца е работила жената и в какви семейства. Научете защо е напуснала предишното семейство. Ще е хубаво, ако тя успее да ви предостави координати поне на последните двама работодатели, при които е работила, както и препоръка от тях. Така бихте преценили дали детегледачката ще успее да удовлетвори вашите нужди. 

 

 

Процесът за избор на детегледачка не е лесен. Говорете с роднини и приятели, които могат да ви дадат препоръки за търсенето. Не подхождайте с отрицателна нагласа и недоверчивост. Има много жени, които обичат и умеят да работят с деца и ще се радват да гледат вашия прекрасен малчуган. В нашата категория „Детегледачки“ ще откриете разнообразие от обяви. Намерете ги тук.

26th May 2021

3 съвета как да изберем детегледачка

Изберете подходящата детегледачка за вашия малчуган с нашите 3 съвета!

Прочети
15th April 2021

Как да направим пролетното почистване по-лесно?

Пролетното почистване е трудоемка задача. С нашите няколко съвета освежаването на дома ще се превърне в далеч по-лесен и приятен процес.

Прочети
15th March 2021

Защо да изберем професионален фотограф? (А не приятелче с фотоапарат)

Днес всеки има възможността да „щрака“ снимки и да лее съдържание в социалните мрежи. На пазара на фото техника има и качествена, но и достъпна техника. Да, но достатъчно ли е?

Прочети