Категория

Любопитно

Защо да изберем професионален фотограф? (А не приятелче с фотоапарат)

Днес всеки има възможността да „щрака“ снимки и да лее съдържание в социалните мрежи. На пазара на фото техника има и качествена, но и достъпна техника. Да, но достатъчно ли е?

Защо да изберем професионален фотограф? (А не приятелче с фотоапарат)

Днес всеки има възможността да „щрака“ снимки и да лее съдържание в социалните мрежи. Телефоните са вече с доста по-развити камери, сензори, бленди и … всички онези неща, от които не всички разбираме.

 

Няма я вече VGA камерата на телефона с капаче. J

 

Всичко това позволява бързото улавяне на нещата, които ни впечатляват, на важните моменти или тези, в които ние сме център на внимание. Сега можем да започнем, но няма да го направим, да говорим за всички филтри, приложения за обработка (по-голям бюст, без бръчки, чиста кожа.. ) на снимки. На  пазара на фото техника има и качествена, но и достъпна техника. Да, но достатъчно ли е?

 

 

Какво да правим, когато ни предстои важно събитие - да предпочетем приятел с фотоапарат или да заложим на професионален фотограф?

 

Срещан казус, нали? Всеки има нужда от няколко готини кадъра дори и за спомен само.

Да, ако имате приятел, който е професионален фотограф – най-добре. J

Направата на няколко снимки за 2 часа изглежда лесна работа. Действително работният процес се простира далеч отвъд това. Ето няколко причини, защо да изберем професионален фотограф:

 

 

 

1.      Оборудване

Професионалният фотограф не прави компромиси с качеството на техниката. Проследява новостите и иновациите. Движи се винаги в крак с бързо променящата се технология и съхранява опита от старото. Не пести пари! Само наличието на професионална и нова техника не ни прави професионалисти. Необходимо е да я използваме правилно.

 

 

 

 

2.      Светлина

Добрата светлина е ключова за създаване на натурална снимка с естествено осветление. #натурална Професионалистите винаги поддържат светлината и играят с нея. Тя трябва да бъде съобразявана с фактори като сила и посока. Ще оставим на специалисти от категория Фото и Видео да разкажат за интересните неща около Setup на осветление в студио.

 

 

 

 

3.      Креативност и качество

Фотографът знае как да улови точния момент. Да е непринудено, естествено. Неговите снимки винаги са осмислени, обработката не е за прикриване на несъвършенства, а за засилване на емоцията. Случвало ли ви се е да бъдете със затворени очи на най-хубавата ви снимка? Или светкавицата да се е отразила и снимката да е станала прекалено светла? Професионалният фотограф знае как да избегне тези моменти.

 

 

 

 

4.      Постобработка

Светът, в който живеем, не е съвършен, както и хората в него. В резултат от суета е „необходимо“ да се прави обработка и ретуш. Фотографите използват различни софтуери за тази цел, които изискват солидни познания. Професионалистът знае точно какво да поправи и къде да спре с обработката, за да запази идентичността ви.

 

 

 

5.      Опит

Опитът е най-важното качество, което показва съществената разлика между професионалния фотограф и любителя. Професионалистът може да даде ценни съвети и идеи за неща, с които да подобри снимките или средата. Нашето събитие е съвкупност от уникални моменти, които няма да се повторят. Те трябва да бъдат уловени на момента по правилния начин. Няма време за грешки.

 

 

 

Дали си заслужава услугата „Професионален фотограф“? Разбира се! Той ще ви предразположи да се отпуснете, да се чувствате красиви и одухотворени- това винаги личи на снимките. Когато след време разглеждате кадрите, ще разберете как именно те съживяват вълненията, чувствата и блясъка от вашето събитие - инвестицията тогава ще си е струвала.

 

Разгледайте предложенията на специалистите от категория „Професионален фотограф“ 

26th May 2021

3 съвета как да изберем детегледачка

Изберете подходящата детегледачка за вашия малчуган с нашите 3 съвета!

Прочети
15th April 2021

Как да направим пролетното почистване по-лесно?

Пролетното почистване е трудоемка задача. С нашите няколко съвета освежаването на дома ще се превърне в далеч по-лесен и приятен процес.

Прочети
15th March 2021

Защо да изберем професионален фотограф? (А не приятелче с фотоапарат)

Днес всеки има възможността да „щрака“ снимки и да лее съдържание в социалните мрежи. На пазара на фото техника има и качествена, но и достъпна техника. Да, но достатъчно ли е?

Прочети