Категория

Любопитно

Как да поддържаме кожата си здрава?

Споделяме с вас няколко лесно приложими съвета за запазване на кожата млада и еластична възможно най-дълго.

Как да поддържаме кожата си здрава?

Всеки иска да е вечно млад – нещо, което е наистина невъзможно. Стареенето на кожата е неизбежен процес. Колко пъти ни се е случвало да видим снимка от минали години и да си кажем: „Ех, колко добре съм изглеждала тогава…

 

 

В днешно време съществуват разнообразни процедури в козметичните и естетичните салони в борбата със стареенето на кожата. За съжаление тези процедури не са вечни и е нужно да се отделя много повече време за тях с напредване на възрастта. Ние имаме хитринки за забавяне на този процес. Споделяме с вас няколко лесно приложими съвета за запазване на кожата млада и еластична възможно най-дълго.

 

 

Пилинг маски

 

При младата кожа процесът на образуване на нова клетка трае до 28 дни. Когато възрастта напредва обаче времето започва да се увеличава до 35 и повече дни - резултатът е груба и суха кожа. В този случай дерматолози съветват да използваме пилинг маски един път седмично. По този начин ще премахнем мъртвите клетки от външния слой на кожата си и ще подпомогнем обновяването на клетките да се случва с по-бързи темпове. Този метод не се препоръчва за жени със суха кожа, те могат да заменят пилинга с маска от хума или невен.

 

 

Кремове със слънцезащитен фактор

 

Меланоцити -  това са клетки, които променят цвета на кожата, очите и косите ни. С напредване на възрастта тези клетки или изчезват или започват да се увеличават. Вероятно сте чували за така наречените „старчески петна“ - именно те се появяват при прекомерно излагане на слънце на кожата ни. Можем да я защитим като я мажем със слънцезащитен фактор и пазим най-вече частите на тялото, които са открити като лице, ръце и деколте. По този начин старческите петна е съвсем вероятно да останат мит за нас.

 

 

Пийте течности

 

Човешкото тяло се състои от 60% вода, а ежедневните задачи изразходват този ценен ресурс. Когато пием повече вода предпазваме кожата си от дехидратация. В борбата със стареене на кожата е доказано, че дехидратацията и сухата кожа са най-големите причинители за нея. Затова на хората със суха кожа им излизат по-рано бръчки. Не се заблуждавайте, че нанасянето на крем ще поддържа цял ден хидратирана кожата ви. Важно е да доставяме течности на организма ни с минимум по 1.5 литра вода на ден.

 

 

Бъдете активни

Спорта подобрява кръвообращението, а това поддържа кожата здрава и хидратирана. Упражненията имат анти детокс ефект, който е много важен в процеса при запазване на младата кожа. Можете да се възползвате и от услугата за професионално изготвени тренировки - Вижте тук

 

 

Масажирайте тялото си

 

Не е важно просто да нанасяме продукти върху кожата си. Добрият масаж по време на ежедневната грижа за кожата ни ще помогне освен за доброто нанасяне на кремовете, така и за стимулирането на производството на колаген и еластин. Ако ежедневието ви е натоварено и нямате достатъчно време да обърнете внимание на кожата ви, може да се възползвате от професионални масажи анти-ейдж - Виж тук

 

 

Правилно почистване

Винаги изчиствайте грима си преди лягане! Изтриването с тампон на лицето не е достатъчно за премахването на мръсотията от лицето ни. След това използвайте някакъв вид масло, пяна, балсам или крем за почистване. Съществуват много добри електрически четки на пазара, които с кръгови движения спомагат за премахването на мъртвия слой кожа от лицето ни. Измийте с вода и започнете да изсушавате кожата си с кърпа за лице бавно от външната част (откъдето започват корените на косата) към вътрешната. Този процес може да се повтори няколко пъти като намокрим кърпата с топла вода и продължим да правим този масаж на лицето ни. По този начин ще освободим кожата си от токсини. Нека да не забравяме и професионалното почистване на лице – препоръчваме то да се прави поне веднъж месечно. Вижте какво предлагаме.

 

 

Добрият сън

 

Нужно ли е да напомняме за добрия сън и колко важен е той за нашето здраве? Човешкото тяло има нужда от около 8-часов сън, за да може да се възстанови от умора, стрес и напрежение. По този начин ще запазим кожата си млада.

 

 

Ако не можете да се справите сами в грижата за кожата си и желаете дори и един път месечно да се доверите на професионалист можете да посетите нашата категория и да изберете вашия човек - ТУК.

26th May 2021

3 съвета как да изберем детегледачка

Изберете подходящата детегледачка за вашия малчуган с нашите 3 съвета!

Прочети
15th April 2021

Как да направим пролетното почистване по-лесно?

Пролетното почистване е трудоемка задача. С нашите няколко съвета освежаването на дома ще се превърне в далеч по-лесен и приятен процес.

Прочети
15th March 2021

Защо да изберем професионален фотограф? (А не приятелче с фотоапарат)

Днес всеки има възможността да „щрака“ снимки и да лее съдържание в социалните мрежи. На пазара на фото техника има и качествена, но и достъпна техника. Да, но достатъчно ли е?

Прочети