Категория

Бизнес

8 от най-търсените професии за 2022 г.

Търсиш работа, но не искаш да имаш шеф? Искаш повече гъвкавост, свобода и сам да си определяш работното време. В такъв случай фрийлансърството е подходящия вариант за теб.

8 от най-търсените професии за 2022 г.

 

Търсиш работа, но не искаш да имаш шеф? Искаш повече гъвкавост, свобода и сам да си определяш работното време. В такъв случай фрийлансърството е подходящия вариант за теб.

След отминалата пандемична обстановка, светът на бизнеса никога няма да е същия, какъвто го познавахме. Повечето компании започнаха да намаляват все повече заетостта на пълен работен ден и да увеличават гъвкавите работни варианти- временна заетост и наемане на специалисти на свободна практика. Това се оказва ефективно и икономично решение за бизнесите. Тенденцията е, че все повече компании започват да предпочитат този вариант на работа.

В тази статия ще разкажем за топ 8 на най-търсените професии на свободна практика за 2022 година.

1. Графичен дизайнер

Графичният дизайнер проектира лога, снимки и уебсайтове. За да може един графичен дизайнер да започне работа на свободна практика е нужно да има добри познания за различните софтуерни програми, както и за цветовете и креативния дизайн. Като графичен дизайнер вие може да създадете свой собствен бизнес или да станете независим изпълнител. Повечето позиции за графичен дизайнер са на непълен или пълен работен ден и преобладава възможността за дистанционна работа.

2. Дигитален маркетинг

Специалистите по дигитален маркетинг помагат на различните бизнеси да рекламират своите продукти или услуга в онлайн пространството. Дигиталните канали са основния инструмент, чрез който това се случва. Успешният дигитален маркетингов специалист трябва да умее да работи с различните социални канали, комбинативно и стратегически планирано. Нужно е да притежава силни комуникативни и писмени умения. Позициите за дигитален маркетинг са многобройни. Ако и ти си специалист в тази сфера, Имам Човек е перфектното място за теб. Публикувай своята услуга сега!

3. Фотограф

За да бъдете успешен фотограф е нужно да имате добро око за композиция и светлина. Трябва добре да сте запознати и да можете да боравите с различните техники за фотографско оборудване и софтуер. Стига да имате добри умения и доза талант ще можете бързо да си намирате краткосрочни или дългосрочни проекти.

4. Писател

Писателят на свободна практика може да бъде блогър, копирайтър, автор и др. Естествено, че той трябва да притежава силни писателски умения. Повечето писатели сами си определят времето и работят от вкъщи.

5.  Програмист

Програмистът разработва софтуери и приложения. Той трябва да има добри познания по програмиране и съответните езици. Голяма част от тях работят дистанционно, стига да имат добра интернет връзка.

6. Интериорен дизайнер

За да бъдете успешен интериорен дизайнер, трябва да имате силни творчески умения. Нужно е да сте запознати със софтуер като AutoCAD и Photoshop. Интериорният дизайнер може да работи в различни индустрии като архитектура, строителство и подобряване на дома. Интериорният дизайнер може да управлява свой собствен бизнес, да бъде независим изпълнител или да работи за дизайнерски фирми. Може да му се налага да пътува често по работа.

7. Счетоводител

За да бъдете успешен счетоводител е нужно да имате силни математически умения и да сте ориентирани към детайлите. Трябва също така да сте запознати с различни видове софтуер, като QuickBooks и Microsoft Excel. Някои счетоводители са независими изпълнители, докато други работят за компании, които предоставят счетоводни услуги.

8.  Правен консултант

За да бъдете успешен правен консултант трябва да имате силни изследователски и писмени умения и да сте запознати с основния софтуер за съставяне на договори. Ролята им е да помагат на бизнеса, когато се сблъсква с различни правни въпроси. Това включва изготвяне на договори, проучване на закони и съвети за правни ситуации. Някои правни консултанти биват наемани на свободна практика за различни правни консултантски услуги, докато други работят за определени компании.

Може да започнете работа на свободна практика още днес! Не позволявайте на страха и неувереността от провал да ви попречат да вземете това решение. Ако искаш свобода, гъвкавост, цел и лична реализация, то промяната трябва да започне сега. Регистрирай се на Имам Човек и започни да предлагаш услугите си при нас, а останалото остави на нас! Ние ще се погрижим да имаш клиенти!

7th March 2023

Каква би била съдбата на интернет доверието през следващото десетилетие?

Много експерти смятат, че липсата на доверие няма да бъде пречка за нарастващото обществено използване на интернет. Доверието към интернет средата не се развива към положителната страна през последните години и една от основните причини затова е, масовото използване и навлизане на интернет в ежедневието на хората.

Прочети
21st December 2022

8 от най-търсените професии за 2022 г.

Търсиш работа, но не искаш да имаш шеф? Искаш повече гъвкавост, свобода и сам да си определяш работното време. В такъв случай фрийлансърството е подходящия вариант за теб.

Прочети
7th October 2022

ЦПО "ХИПОКРАТ" - първият център за подготовка на дентални асистенти

Днес ще ви представим един от най-добрите центрове за подготовка на квалифициран персонал. Това е Центърът за професионално обучение „Хипократ“. Ако искате да имате квалифициран персонал или желаете да придобиете допълнително развитие на своите качества, то това е мястото.

Прочети