Категория

Любопитно

Съвети при избора на ново жилище

Покупката на ново жилище е важна част от живота на всеки. Ние ви извеждаме на преден план няколко важни акцента, на които да обърнете внимание, когато дойде този важен момент при вас.

Съвети при избора на ново жилище

Покупката на ново жилище е важна част от живота на всеки. Съществуват безброй въпроси, над които трябва да помислим, преди покупката на нашия мечтан дом. Всеки един от нас има различни критерии и приоритети, по които търси жилище. Задачата е свързана с много търсене, огледи и проучвания. Tози вид инвестиция е сделка с дългосрочен ефект и затова е от изключителна важност да бъде направена чак след като се обмисли добре.

Ние ви извеждаме на преден план няколко важни акцента, на които да обърнете внимание, когато дойде този важен момент при вас.

 

 

 

1.       Локацията

Колкото по-близо сме до централните части на града- цената се вдига. Ако жилището е закупено с инвестиционна цел, това предопределя по-бързата възвръщаемост на нашите средства. Ако купуваме жилище за живеене, трябва добре да огледаме инфраструктурата на мястото, което сме избрали. Близо ли е до местоработата ни, има ли удобен транспорт, паркове или детски градини и училища, ако имаме деца или плануваме да имаме в бъдеще. Критериите за място се определят от нашите приоритети. Обърнете внимание на местата за паркиране и на гаражите, които се дават под наем- каква е тяхната цена?

 

 

 

2.       Вид строителство

В повечето случаи в панелните блокове (освен ако не са санирани) няма допълнителна изолация, което е предпоставка за неефективно отопление на жилището и съответно - високи разходи. От особена важност е и устойчивостта на сградата и нейния жизнен цикъл. Скелетното строителство е по-добрият вариант, но и по-скъпият. При този вид строителство процесът е бавен, но сградите са здрави и качествени. Да не забравяме, че при този тип устройство имаме възможност да извършваме по-големи ремонти, свързани със събаряне на преградни стени и разширяване на помещения.

 

 

 

3.       Строителят и инвеститорът

Хубаво е преди да прибегнем до стъпката за купуване на жилище да се запознаем с историята на фирмата, строяща обекта и нейният инвеститор. Важни въпроси, които изникват са – Дали е надежден проекта? Дали ще се изпълни в срок? Важно е да сме си направили добро проучване за инвеститора, ако купуваме апартамент „на зелено“. Информирайте се повече за предишни негови проекти и дали са били финализирани докрай. Ако не разполагаме с достатъчно време за детайлно проучване, винаги можем да се обърнем към професионален брокер, който ще ни даде цялата информация за нашия бъдещ дом.

Можете да откриете брокер в нашия уебсайт тук.

 

 

 

4.       Квадратура

Когато избираме жилище, в което ще живеем, е хубаво да помислим в перспектива относно размера му. Плануваме ли да създаваме семейство? Искаме ли децата ни да имат отделна стая? Желаете ли просторен дом или малък и максимално функционален апартамент? Трябва да помислим и дали в последствие бихме могли да разширим някои помещения. Добре е да бъдем наясно с всички тези въпроси преди да пристъпим към покупката.

 

 

 

5.       Изложение

Трябва да се съобразим с нашите предпочитания и тези на семейството ни. Дали искаме апартаментът ни да се огрява от сутрешното слънце от изток или от следобедното от запад. Източното, южно и западно изложение биха били причина за добра енергийна ефективност през зимните месеци.

 

 

 

 

6.       Цена

Идваме и до най-важния фактор, определящ покупката на жилище - цената. Нужно е да разпределим бюджета си спрямо парите, с които разполагаме. Достатъчни ли ще са за разходи по обзавеждане, нотариални такси и други. Ако използваме финансиране от банка- преценете какви месечни вноски можете да си позволите, при какви условия и за какъв период от време. Повечето хора избират да изплащат дългосрочен заем, за да им намалее месечната вноска. Това е добър вариант, при който може да се окаже, че ще давате същите пари на месец за изплащане на собственото жилище, които сте давали за наем преди това.

 

 

 

Покупката на идеалния дом е свързана с обстойно проучване, разглеждане и преценка спрямо нашите критерии, които е хубаво да бъдат изяснени преди това. Ако срещаме трудности и не искаме да останем разочаровани от избора ни на дом можем да се обърнем към професионалист- Брокер. Можете да откриете професионалист на нашата платформа тук.

26th May 2021

3 съвета как да изберем детегледачка

Изберете подходящата детегледачка за вашия малчуган с нашите 3 съвета!

Прочети
15th April 2021

Как да направим пролетното почистване по-лесно?

Пролетното почистване е трудоемка задача. С нашите няколко съвета освежаването на дома ще се превърне в далеч по-лесен и приятен процес.

Прочети
15th March 2021

Защо да изберем професионален фотограф? (А не приятелче с фотоапарат)

Днес всеки има възможността да „щрака“ снимки и да лее съдържание в социалните мрежи. На пазара на фото техника има и качествена, но и достъпна техника. Да, но достатъчно ли е?

Прочети