НАШ ЧОВЕК #6 е Ася Генова

Тази седмица Наш човек е Ася Генова, преподавател по физика и математика, готова да улесни усвояването на учебния материал на вашите деца

НАШ ЧОВЕК #6 е Ася Генова

Защо избра да станеш учител?

Не бих казала, че човек избира да стане учител, по-скоро каузата учител избира теб. За мен качественото образование е лична кауза. Училището дава на всеки човек начални стъпки в живота, а аз смятам, че всяко дете заслужава най-доброто и съм готова да го дам. 

Има ли интерес към частните уроци по математика и физика онлайн?

Интерес към частните уроци като цяло винаги е имало и ще има, защото има ученици, които в клас по една или друга причина не успяват да научат достатъчно или искат да надградят наученото в училище. Все още не сме се приспособили достатъчно към дигиталното образование, но с течение на времето това ще се промени. 

 

Какви са плюсовете и минусите на онлайн обучението според теб?

Според мен онлайн обучението носи в себе си повече плюсове, отколкото повечето хора могат да видят. Всичко се случва в дигитална среда и това учи учениците на много повече неща, отколкото могат да научат в училище, най-важните от които са: организация на времето, работа с различни програми и системи, работа с компютър. Основният минус, който носи дистанционното обучение със себе си е липсата на жив контакт. 

 

Какви съвети ще дадеш на учениците, за да запазят концентрацията си в онлайн часовете? 

Когато нещата се случват онлайн учениците трябва да бъдат значително по-мотивирани, защото няма кой да им се скара, че се разсейват. За повече концентрация препоръчвам да премахнат възможно най-много разсейващи фактори като родител, домашен любимец или телефон и да се съсредоточат в това, което преподавателя казва. 

В ситуация на пандемия, в която учениците не са в класните стаи, лесно ли успяваш да задържиш вниманието на учениците върху себе си? Използваш ли някакъв по-иновативен метод за това?

Във всяка ситуация задържането на вниманието на учениците може да бъде предизвикателство. Чрез презентации, интерактивни игри и тестове и беседи в онлайн среда учениците са значително по-мотивирани и заинтересовани от учебния материал. 

Как би мотивирала някого да стане учител?

За да си добър учител трябва да си отдаден на каузата и да си готов да подариш частичка от себе си на всяко дете. Ако това прави и теб щастлив, то учителския стол е твой. 

От къде разбра за ИмамЧовек.бг?

За ИмамЧовек.бг разбрах от социалните мрежи. 

 

За връзка с Ася последвайте линка: https://imamchovek.bg/service?id=296

 

3rd November 2022

Дигитална агенция Fuss има решението, което търсите за вашия бизнес.

Дигитална агенция Fuss има решението, което търсите за вашия бизнес. Те се грижат да изградят вашия бранд и да го позиционират в дигиталните канали на челни позиции.

Прочети
23rd September 2022

Момчетата от AeroMat, чиято мисия е да превърнат решаването на задачи в интересна игра за учениците

Запознайте се с момчетата от AeroMat - амбицирани младежи, завършили Софийската математическа гимназия, които продължават своето образование в Техническия университет в София. Тяхната мисия е да превърнат решаването на задачи в интересна игра за учениците.

Прочети
14th September 2022

„Така си го представях. Това е моят дом.“ – думите на клиентите, които носят на арх. Стефка Терзиева удовлетворението от добре свършената работа

Създаването на интериорен проект е процес, който винаги е разделен на няколко етапа. Попитахме арх. Стефка Терзиева за етапите, вдъхновението и мотивацията, с които работи за един по-съвършен интериорен проект.

Прочети