Категория

Бизнес

НАШ ЧОВЕК #3 е Александра Петрова

Тази седмица в Наш човек е Александра Петрова, маникюрист и собственик на център за красота Alisita Beauty Bar.

НАШ ЧОВЕК #3 е Александра Петрова

Можем ли да кажем, че маникюрът е изкуство?

Маникюрът е съвкупност от изкуство и талант. Сравнявам го с това да си артист, който с много любов и въображение пресъздава идеите си, в случая върху ноктите на човека. 

Как започна всичко? /Как се реши да отвориш собствен салон?

Като по-малка всеки ден заделях парички и веднага след училище си купувах лак за нокти. Още от тогава нещо ме влечеше към тази страст. След гимназията вече бях сигурна, че ще се занимавам с това. Записах първият си курс за маникюр, като паралелно с това работех и учех висше образование. И ето ме сега след 8 години труд и усилие, отворих първият си салон.

 Кои са най-важните съвети за грижата на ноктите?

Много често ми задават въпроса: Кога ноктите имат нужда от почивка? 

Ноктите не се нуждаят от почивка, ако професионалист се грижи за тях. Реално това е работа на маникюриста, а не на клиента. 

Моят съвет към дамите е да намерят подходящия маникюрист, той ще се  грижи правилно за ноктите им. 

Зимата е вече тук, какви съвети може да споделиш за грижа за ръцете през студените месеци? 

Винаги повтарям, че кожата на ръцете се нуждае от хидратация. Приема на достатъчно количество вода е един от най-важните фактори за нашата кожа. Съответно, за да подобрим еластичността се нуждаем от подходяща козметика според сезона. 

Защо според теб, услугите на професионалист са все по-предпочитани, пред домашното поддържане на маникюра?

Поддържането на маникюр в домашния условия изисква специално отделено време, което все по-трудно намираме. Запазването на час при професионалист облекчава натовареното ежедневие. За мен лично процедура тип маникюр и педикюр, спада към СПА услугите. Смятам, че за това много хора предпочитат да посетят салон за красота. 

Как научи за ИмамЧовек.бг?

За вашата платформа научих от Теа Минкова и Наум Шопов. Следя тяхната работа. Харесвам млади, амбициозни и съвременни хора. 

Как виждаш себе си и бизнеса си след 5 години?

След 5 години се виждам с поне две дечица и управляваща верига салони Alisita beauty bar. 

 

За връзка с Александра натиснете линка:

https://imamchovek.bg/service?id=167

 

7th March 2023

Каква би била съдбата на интернет доверието през следващото десетилетие?

Много експерти смятат, че липсата на доверие няма да бъде пречка за нарастващото обществено използване на интернет. Доверието към интернет средата не се развива към положителната страна през последните години и една от основните причини затова е, масовото използване и навлизане на интернет в ежедневието на хората.

Прочети
21st December 2022

8 от най-търсените професии за 2022 г.

Търсиш работа, но не искаш да имаш шеф? Искаш повече гъвкавост, свобода и сам да си определяш работното време. В такъв случай фрийлансърството е подходящия вариант за теб.

Прочети
7th October 2022

ЦПО "ХИПОКРАТ" - първият център за подготовка на дентални асистенти

Днес ще ви представим един от най-добрите центрове за подготовка на квалифициран персонал. Това е Центърът за професионално обучение „Хипократ“. Ако искате да имате квалифициран персонал или желаете да придобиете допълнително развитие на своите качества, то това е мястото.

Прочети