Категория

Любопитно

Как да направим ремонт ефективно с малко пари?

Освежете дома си бързо, лесно и ефективно

Как да направим ремонт ефективно с малко пари?

Жилището ви се нуждае от освежаване и ремонт, но все не стигате до това? Парите , които заделяте отиват винаги за друг по-належащ разход? Момента за ремонт на жилището ви така и не идва. Ние имаме идеи как да освежите дома си бързо, лесно и с малко пари.

Обикновено свързваме ремонтните дейности с неприятни попадения на майстори, пари, нерви и мръсотия. Колкото и да отлагаме ремонта за следващата и по следващата година, в един момент идва времето за освежаване на жилището ни. Ако този момент е настъпил при вас, вижте как да направите процесът ефективен с няколко стъпки: 

 

  1. Създайте план за ремонт

На пръв поглед може да ви се иска всичко да подновите, но ако разполагаме с ограничен бюджет това е невъзможно. Затова внимателно трябва да обмислим кое е належащо да променим и кое може да изчака за пролетния ремонт. Ако преди голям ремонт разчистим и подредим домът си, така ще можем да придобием реална представа за това, което трябва да бъде сменено вътре в него.

   

     2. Определи своя бюджет и не го надхвърляй

Ясно е, че това е почти невъзможно в голяма част от случаите, но все пак когато разполагаш с ограничен бюджет всеки минимален разход трябва да се следи, в противен случай рискувате да останете без пари още в началото на ремонта. За да спестим пари не е нужно понякога да купуваме най-скъпото, за да е хубаво. Почти винаги стане ли въпрос за материали, има бюджетни такива, които не отстъпват като качество на известните и скъпо платени брандове. Затова е хубаво да проучим пазара и да се консултираме в магазините с продавач-консултантите, те винаги имат какво да предложат на изгодна цена. Същото важи и за подмяната на мебели, не е нужно те да са дизайнерски, има български производители, които не отстъпват по нищо на световно известните.

 

3. Малки промени, които могат да имат голямо влияние

 

·       Боядисването на няколко стени във всекидневната, могат така да променят жилището ви, че да не се налага подмяна на мебелите

·       Промяна на вратичките на шкафовете могат да променят значително вашата кухня, така че да не се налага да купувате нова.

·       Вратите- това е входът към вашия дом, затова можем ефективно да лакираме и боядисаме старите в различен нюанс. Разликата ще е впечатлителна!

·       Подновете и добавете осветление. Избора на правилни полилеи добавяне на някоя друга по нестандартна лампа може драстично да промени облика на едно помещение.

·       Реновирай старите си мебели! Не бързай да изхвърляш старите и овехтели мебели. Развихри въображението си и се замисли, ако сложиш на старата спалня, нов матрак и някоя друга възглавница за акцент, няма ли да изглежда по друг начин? Ами старият скрин, който така мразиш, ако го пребоядисаш и смениш разположението му, как би изглеждало?

·       Банята- едно от най-скъпите помещения за ремонт. Ако знаехте, че можете с няколко трика да промените облика на вашата баня, без да влагате излишни средства за плочки, къртене, мръсотия, то тогава този ремонт няма да е толкова ужасяващ нали? Например нови аксесоари, поставянето на етажерки, нови цветни кърпи, подмяна на батерията или душа, новия шкаф или пък смяната на цвета на фугата, могат да накарат банята ви да изглежда като нова.

 

Imamchovek.bg е помислил и за твоя ремонт, ТУК ще намериш твоя човек.

 

26th May 2021

3 съвета как да изберем детегледачка

Изберете подходящата детегледачка за вашия малчуган с нашите 3 съвета!

Прочети
15th April 2021

Как да направим пролетното почистване по-лесно?

Пролетното почистване е трудоемка задача. С нашите няколко съвета освежаването на дома ще се превърне в далеч по-лесен и приятен процес.

Прочети
15th March 2021

Защо да изберем професионален фотограф? (А не приятелче с фотоапарат)

Днес всеки има възможността да „щрака“ снимки и да лее съдържание в социалните мрежи. На пазара на фото техника има и качествена, но и достъпна техника. Да, но достатъчно ли е?

Прочети